Lány a valóság peremén

A regény főhőse Noémi, aki Szeleskőről költözött a fővárosba, de szülőföldje azóta is rendre hívogatja. Ez az érzés addig nem enyhül, míg fel nem fedi előző életének tragédiáját: egy szeleskői lány meggyilkolását.

Főhősünk Noémi a bohém festőművész Adrienn-nel él együtt, aki mindig mellette áll, még akkor is, amikor szakít vele a barátja, és a lány hazalátogat édesanyjához. Ahogy itt Noémi egyre közelebb kerül egy falubeli családcentrikus férfihez, Istvánhoz, a fiatalok hamar rádöbbennek, hogy mindketten múltbéli eseményekről álmodnak.

Noémi először egy fekete ruhás nő után kutat, és a nyomok a szeleskői alagúthoz és egy képhez vezetnek, amely édesapját és egy négytagú társaságot ábrázol. A fizikus apuka Noémi hatodik születésnapja előtt halt meg, miközben méréseket végzett a szeleskői alagút környékén.

Noémi több irányban kutat, egyrészt Szeleskő története, másrészt a baráti társaság tagjai után, harmadrészt pedig édesapja méréseit vizsgálja, aki szokatlan elektromágneses aktivitást tapasztalt a szeleskői barlangban. Noémi apja arra következtetett, hogy a szokatlan aktivitás tragédiák közeledtével felerősödik, eredményeit azonban a tudományos élet nem fogadta el.

Noémi úgy dönt, hogy követi apja utolsó instrukcióit. Hű barátja, Adrienn kíséri el a végzetes utazásra a szeleskői táltos barlangba.

Olvass bele!

Megjelenések

A Szófa magazin Új hang rovatában megjelent a Lány a valóság peremén című, megjelenés előtt álló regényem részlete, Nádasi Krisz ajánlásával.

Megjelent: 2022 május. 

E-book formában megjelent a Létállomás nevet viselő kisregényem, amely a mindennapi szorongásokról, a valóság és az illúzió kapcsolatáról szól. 

Megjelent: 2021 március.

A Magyar7 Előretolt Helyőrség irodalmi mellékletének májusi kiadásában megjelent az új regényem, a Lány a valóság peremén részlete.

Megjelent: 2022 június.