A lány a valóság peremén sorozatról

Bohumil Hrabal és David Lynch egy cseh kocsma ódon alagsorában szürcsölgette Krusovicéjét, és a Twin Peaks sorozat végletekig elnyújtott rejtélyéről beszélgettek. 

Sorozatom, A lány a valóság peremén e két ötlet nászából jött létre. A tipikus vidéki szereplők és helyszínek mellett a David Lynch-i világépítés jellemző a sorozatra. A helyszínek közül kiemelkedik a szeleskői alagút, amely az átalakítása előtt barlang volt. A barlangrendszer gyomra táltos szertartások színtere volt, hiedelemviláguk szerint itt megnyíltak a kapuk jelen, múlt és jövő között.

A regény főhőse, Noémi a három rész során Szeleskő három misztikus helyszínét – az alagutat, a fenyvest és a szakadékot – barangolja be, de a fizikai utazás mellett egy spirituálison is részt vesz. Miközben Noémi az elhunyt fizikus édesapja hagyatéka után kutat, szerelmes lesz egy helyi férfiba, Istvánba. A fiatalok hamarosan rádöbbennek, hogy a közöttük lévő kötelék még a múltban köttetett, de nem biztos, hogy kibírja a jelen megpróbáltatásait.

Jelenleg azon dolgozom, hogy egymásra találjunk a szeretett kiadómmal, aki méltó gazdája lesz a sorozatnak.

A lány a valóság peremén jelenlegi állapota

A regény kézirata kész.

Jelenleg azon dolgozom, hogy egymásra
találjunk a szeretett kiadómmal, aki méltó
gazdája lesz a sorozatnak.

Újraszabás alatt áll a regény, 
de a sarokkövek lefektetésre  kerültek.


A végleges változat 2023 decemberében készül el. 

A fenyves véglegesítését  követően megkezdődik a  harmadik regény megírása.

Az első munkaváltozat 2024 áprilisára várható.

I. Az alagút

Főhősünk, Noémi a bohém festőművész Adrienn-nel él együtt, aki mindig mellette áll, még akkor is, amikor szakít Noémivel a barátja, és a lány hazalátogat édesanyjához. Ahogy itt Noémi egyre közelebb kerül egy falubeli családcentrikus férfihez, Istvánhoz, a fiatalok hamar rádöbbennek, hogy mindketten múltbéli eseményekről álmodnak.

Noémi először egy fekete ruhás nő után kutat, aki gyakran megjelenik számára hétköznapi szituációkban és a nyomok a szeleskői alagúthoz és egy képhez vezetnek, amely édesapját és egy négytagú társaságot ábrázol. A fizikus apuka Noémi hatodik születésnapja előtt halt meg, miközben méréseket végzett a szeleskői alagút környékén. Noémi úgy dönt, hogy követi apja utolsó instrukcióit. Hű barátja, Adrienn kíséri el a végzetes utazásra a szeleskői táltos barlangba.

Olvass bele!

II. A fenyves

Noémi egy éve költözött vissza szülőfalujába, Szeleskőre. Ezalatt az időszak alatt nem tudta feltárni halott édesapja kutatását és az eredményeit összefoglaló piros noteszt sem találta meg. Kezdetben ígéretesnek tűnő kapcsolata Istvánnal kudarcba fulladt. A regény elején Noémi Istvánnal sétál a fenyvesben, a férfi arra kérte őt, hogy fejezze be a kutatást, mert negatív hatással van a lányra és a kapcsolatukra. Noémi először el akarja engedni édesapja veszélyes hagyatékát, de az erdőben meghallja a hangját, ezért Noémi faképnél hagyja Istvánt, hogy kövesse a hangokat.

Látszólag a fiatalok továbbléptek, de a lelkük legmélyén mindketten tudják, hogy a kettőjük közötti kötelék feloldhatatlan. Noémi találkozgat a főnöke fiával, Gedeonnal, aki zavarba ejtően tájékozott édesapja munkásságával, így Noéminak ismét nyomoznia kell, de most a kutatás színtere a fenyves, ahol édesapja az életét vesztette. 

III. A szakadék

Noémi és István végre egymásra találtak. Boldogok és megélik a szerelmüket. Noémi megnyitotta a saját könyvelő irodáját. Látszólag Noémi élete normalizálódik, de a lány érzi, hogy a meccs még nem ért véget, a Gedeonnal való összecsapásra készül. Noémi már megtapasztalta, hogy a kézzelfogható világon túl létezik egy másik réteg. Rájön, hogy meditáció során képes visszatérni oda.

A katolikus nagymamája egy tarot kirakás felett hunyt el, a lábánál Noémi megtalálja a halál lapját. Noémi nem hisz a tarotban, de mégis magával viszi a paklit, mert kínosnak tartja, ha kiderül a nagyi szenvedélye a faluban, ettől kezdve a kártyapaklin keresztül kommunikálnak egymással. Noémi ráébred, hogy nagymamája is kapcsolatban állt a túlvilággal.