Szmájli

2023.11.02

Lali napok óta nem küldött szmájlit, emojit vagy hangulatjelet. A tinik emojinak hívták, az idősek meg hangulatjelnek. A viszonyítási alap saját magam vagyok, de tudom, húgom egy járókeretes nagyinak tart. Az ő meglátása szerint nem mosolyog az összes szmájli, kizárólag a mosolygósak részhalmazához társítható ez a kifejezés, a többi szomorú, ideges, kaki hangulatjel ebben az értelmezési tartományba nem tartozik bele.

Haragszom Lalira, amiért nem akar szmájlit küldeni nekem. Előfordult már, hogy csak szolid mosolyokat küldött három napon keresztül, de a negyedik napon érkezett három szívecske tőle. Lali jóképű és gazdag. Van egy narancssárga hawaii ingje és egy BMW-s baseball sapkája, mindkettőt nemrég vette. Az inget úgy viseli minden képen, hogy a nyakánál kilazít két gombot, a mellkasát a homo erectusra jellemző sűrű szőrzet fedi. A sapkát az autójához vette. Sajnos hónapok óta a szerelőnél van a járgány, így nem tudott olyan képet küldeni, ahol az autója mellett pózol. Csak őt láttam és a sapkáját. Az ingjét a hawaii nyaralásán vette, neki elhiszem, hiszen látom, hogy rikít a napszemüvege alatt a fehér bőr.

Küldök neki egy cuki kisállatos képet, hátha reagál rá. Nem reagál, harminc másodperc telt el és nem ír. Már biztosan nem szeret. Látta egy perce és még nem ír vissza. Pedig azt mondta, hogy a gödöllői kastélyban fog megszállni. Kis formás bicepszei vannak, igaz a pocakja kissé télapós, de nem baj, mert úgy érzem sok ajándékot tartogat a puttonyában.

No végre kaptam egy sziát, de sehol egy szmájli. Vajon mit követtem el, hogy leolvadtak a mosolyráncok az arcáról? Talán nem tetszett neki a múltkori fürdőruhás képem, pedig a fürdőruha nem is rajtam volt, hanem egy fogasra akasztottam, hogy biztosan látszódjon az egész textília. Neonsárga volt, de lehet a pink fürdőruhát kellett volna felakasztanom a fogasra. Elrontottam.

De jó, Lali küldött egy enyhén mosolygós szmájlit és még egy piros szívecskét is kaptam tőle.

Lali biztosan szeret engem. Remélem egyszer személyesen is találkozhatok vele.

fejléckép: Karl Liebscher - An Amorous Couple In Moonlight