Neharagudjon má'

2021.03.01

Engem gyakran aggaszt, hogy a puszta létem felzaklatja a környezetemet, ezért számtalanszor szabadkozom, a szabadkozásom miatt. Erről szól a mai szösszenetem, amely Gerzson Úr és Mozsár Úr páratlan pardonárjáról szól.

- Üdvözlöm kedves Gerzson Úr, remélem nem zavarom meg folyamatban levő tevékenységét a köszönésemmel - szólt Mozsár Úr miközben pironkodva belépett az irodába.

- Üdvözlöm kedves Mozsár Úr, sajnálattal hallom, hogy olyan érzést keltettem Önben mint, aki sértődéssel reagál a köszöntésére, elnézését kérem az elnézés kérése miatt - magyarázkodott Gerzson Úr miközben visszaült az asztalához. - Ne haragudjon, de folytatnom kell a munkát, nem az emberi minősége miatt nem tudok beszélni Önnel, hanem a határidő szűkösségére való tekintettel.

- Gerzson Úr, nem szeretném, ha sértődésre adnék okot, netán olyan érzést ébresztenék Önben, hogy bántó számomra az, ha a munkájával foglalkozik. Elnézését kérem, azért remélem nem zavartam meg az Önben ébresztett frusztráció által.

- Mozsár Úr, szomorúan érzékelem, hogy mégis úgy gondolja, hogy a munkám folytatása azzal jár, hogy úgy érzi sértődéssel reagálok arra, hogy Önt a munkám folytatásával kellemetlen szituációba hozza - szakította félbe Gerzson úr a munkáját a mentegetőzésével.

- Gerzson Úr, elnézését kérem, amiért miattam kényszerült félbeszakítani a munkáját.

- Kedves Mozsár Úr, szomorúan hallom, hogy úgy érzékeli, hogy Ön miatt szakítottam félbe a munkámat, higgye el sajnálattal tapasztalom ezt, hogy ön számára mégis úgy tűnik, hogy a munkám félbeszakítása tiszteletlenség Ön felé.

- Kedves Gerzson Úr, bűnbánóan tapasztalom, hogy miattam szakította félbe a munkáját és ez pedig Ön szerint a méltóságom csorbulásához vezetett.  - A beszélgetés végén belépett az ajtón Vojtech főnök Úr, aki az alábbiakat mondta:

- Remélem nem zavarom meg a beszélgetésüket azzal, hogy megkérem Önöket szíveskedjenek folytatni a munkát...